Jump to content
  • Login or Sign up

    Please sign in or sign up for faster browsing and without advertisements. You can participate to our online community only as a member. Please write here if there is a problem

Ξεκίνημα απ' το μείον;


Lena Grey
 Share

Recommended Posts

Το θέμα είναι... Πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα να πάει στα τυφλά να μείνει Ιρλανδία; Χωρίς άκρες, χωρίς γνωστό, ίσως με κάποιο budget και μηδέν φόβο. Ποιά είναι τα βήματα και πόσο ψάξιμο θέλει; Δεν στοχεύω για Δουβλίνο, ίσως Wexford, λέμε τώρα.. Δεν με ενδιαφέρει η κοινωνική ζωή, μόνο ο μισθός και η στέγη. Ίσως παραμείνω αν "πιάσει" η ρίζα. Εξάλλου ήταν όνειρο ζωής να μείνω Ιρλανδία. Σίγουρα όμως θα μείνω χρόνο. Γίνεται; Ή θα με φαν' οι λύκοι;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γεια σου @Lena Grey και καλως ήρθες κιολας.

 

Θέτεις πολύ σωστά ερωτήματα αλλά δεν ξέρουμε το βασικότερο, σε τι ειδικεύεσαι. Δουλειές υπάρχουν στην Ιρλανδία αν και δεν ξέρω για όλες τις ειδικότητες. 

 

Αν έχεις πάρει την μεγάλη απόφαση να φύγεις απο την Ελλάδα ή οποια αλλη χωρα μενεις,  θα πρότεινα τα παρακάτω βήματα:

- Ψάξε δουλειά απο Ελλάδα, site για αναζήτηση εργασίας εδώ σε όποια περιοχή θες.

- Αν για οποιοδήποτε λόγο έρθεις χωρίς δουλειά τότε το Δουβλίνο είναι πιο εύκολο λόγω πρωτεύουσας(περισσοτερες δουλειές). Ξαναλέω όμως πρέπει να κάνεις αναζήτηση ανάλογα την ειδικότητα σου. Ίσως σε άλλη περιοχή εκτος Δουβλίνου να έχει ζήτηση για το επαγγελμά σου. 

-Ψάξε για σπίτι στο daft.ie και εδω ή εδω

-Τα υπολοιπα PPS number (ΑΦΜ) κλπ θα τα βρεις οταν έρθεις εδώ.

 

Cheatsheet:

-Δουβλίνο: πολλές δουλειές, διασκέδαση αλλά το σπίτι/διαμέρισμα θα είναι το πιο πιθανό με συγκάτοικο και πανάκριβο. Πιο εύκολα βρίσκεις δουλειά παρά σπιτι.

-Άλλες πόλεις: Λιγότερες δουλειές, ισως καλή διασκέδαση,ανάλογα με την πόλη που θα επιλέξεις, και σπίτι/διαμέρισμα πιο φτηνα και πιο άνετα, πιο πιθανό να νοικιάσεις μονη σου.

-Καιρός γενικά δεν είναι οπως Ελλάδα αλλά αν δεν σε νοιάζει, θα σου αρέσει εδώ.

- Μετα τα 5 χρόνια παίρνεις και την Ιρλανδική υπυκοοτητα = 2ο διαβατηριο

 

Γενικά η Ιρλανδία είναι μια πολύ όμορφη χώρα για να ζήσεις, φιλικοι ανθρώποι, γλώσσα, όλα είναι κομπλέ.

 

Απαντήσεις στις ερωτήσεις σου:

 

Quote

 

Το θέμα είναι... Πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα να πάει στα τυφλά να μείνει Ιρλανδία;

Χωρίς άκρες, χωρίς γνωστό, ίσως με κάποιο budget και μηδέν φόβο.

 

Δεν νομιζω να παιζει ρολο γυναικα ή αντρας αλλα ξερω κοπέλες που εχουν έρθει στα τυφλά και έχουν βρει δουλειά σχετικά γρήγορα αλλα και παλι παιζει ρολο το επαγγελμα σου. Αν έχεις ισχυρή θέληση όλα γίνονται.

 

Quote

Ποιά είναι τα βήματα και πόσο ψάξιμο θέλει; Δεν στοχεύω για Δουβλίνο, ίσως Wexford, λέμε τώρα.. Δεν με ενδιαφέρει η κοινωνική ζωή, μόνο ο μισθός και η στέγη. Ίσως παραμείνω αν "πιάσει" η ρίζα. Εξάλλου ήταν όνειρο ζωής να μείνω Ιρλανδία.Σίγουρα όμως θα μείνω χρόνο.

Κοιτα παραπάνω. Πάντως το οτι η Ιρλανδία είναι ονειρο ζωής είναι ένα ακομα συν για να σου αρέσει εδώ.

 

Quote

Γίνεται; Ή θα με φαν' οι λύκοι;

Πιστεύω πως γίνεται αλλά και πάλι παίζει ρολο και την περιοχή που θα επιλέξεις. Γενικά η Ιρλανδία ειναι ασφαλής χώρα αλλά όπως και κάθε χώρα εχει και αυτη τις λιγες κακοφημες περιοχες στο Δουβλινο η παρα έξω.

Δεν ξερω αν βοηθάει αυτό, όταν πρωτοήρθα Ιρλανδία, τα 2 πρώτα χρονια έμενα στην δυτική Ιρλανδία σε ένα μικρό χωριό με το ονομα "Shannon" και μου άρεσε πάρα πολύ, άλλη ζωή τελείως. Δεν γνώριζα κανέναν και ξεκίνησα μια νέα ζωη απο το μηδέν σε αυτο το μικρο χωριο, τρομερή εμπειρία!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, είναι πολύ ενθαρρυντικά όσα μου λες και σ' ευχαριστώ! Δεν έχω συγκεκριμένη ειδικότητα, έχω όμως ασχοληθεί πριν χρόνια με τη διδασκαλία αγγλικών (από κει ξεκίνησα με μια άδεια διδασκαλίας χωρίς να έχω σπουδάσει κάτι, με το proficiency βγήκε και για 3-4 χρόνια ήμουν σε φροντιστήριο καθηγήτρια και γραμματέας), απασχολήθηκα επειτα σε κουζίνες, σέρβις, ψησταριές, καφετέριες, babysitting, μεταφράσεις (μια κι έζησα να βολοδέρνω σε αφιλόξενο νησί ερωτική μετανάστης) και τώρα έχω ένα χρόνο σε "καζίνο" του ΟΠΑΠ ρεσεψιόν, σέρβις και παραγωγή καφέ. 

Έχει νόημα ν' απευθυνθώ σε γραφείο εύρεσης εργασίας; Τι budget θα πρέπει να έχω και ποιά η καλύτερη εποχή να πάω; ...ουφ.

Link to comment
Share on other sites

Αφού έχεις κάνει όλα αυτά, τότε νομίζω οτι θα βρεις εστω και προσωρινά μια δουλειά μέχρι να βρεις αυτο που θέλεις.

Οπότε, ο πρωτος στοχος σου θα πρέπει να είναι η δουλειά, τα υπόλοιπα θα έρθουν

Αν βρεις απο Ελλάδα καλώς. Αν όχι τότε όταν θα έρθεις πρέπει να πάρεις βιογραφικά στο χέρι και να κοιτάξεις για καφετέρια/εστιατορίο, babysitting (childcare, au pair, babysitting), call center/customer support (σε ελληνικά ή αγγλικά)  και οτι άλλο νομίζεις οτι κατέχεις.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η επισκεψη σε agencies για συνάντηση προσωπο με προσωπο. Όλο και κατι θα βγει. 

 

Το budget εξαρτάται απο το πόσο αντέχεις να μείνεις χωρίς δουλειά, την πολη που θα μένεις και το ενοικιο σου.

Για παράδειγμα, Δουβλίνο, ενοικιο με συγκατοικιση τουλάχιστον 600-700 ευρω χωρίς λογαριασμούς. Σε άλλη πόλη είναι 500-600. Όλα αυτα ανα μήνα.  

 

Θα σου πρότεινα να έρθεις για κανα Σ/κ ή για 5-6 μέρες, να δεις τι παίζει, να επισκευτείς 2-3 πόλεις να έχεις μια άποψη.

Και ίσως να είσαι και πολύ τυχερή και βρεις και δουλειά, λίγο δύσκολο βεβαια. Πάντως έλα πρωτα να δεις αν σου αρεσει.

 

Πάρε και εδώ τηλέφωνο, ψάχνανε άτομα πριν λιγο καιρο: 

EatGreek
Greek Restaurant
Address: 19 Prospect Rd, Glasnevin, Drumcondra, Dublin 9, D09 F9N4
Phone: +3531538 7002
 
Γενικά θέλει πολύ θέληση και πείσμα για να κάνεις αυτό το βήμα. Αν τα έχεις και τα δυο, θα πετύχεις γρήγορα.

Edit: Ξέχασα να γράψω οτι ο καλυτερος μήνας για να έρθεις κατα την γνώμη μου πάντα ( κανε μια αναζήτηση όμως) είναι Αύγουστος ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου, γιατί όλες οι εταιρείες/μαγαζιά ετοιμάζονται για Σεπτέμβριο και προσλαμβάνουν άτομα.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Άρα χρειάζομαι 2-3 ελληνικούς μισθούς για να έχω μαξιλαράκι ασφαλείας. Και σίγουρα για να μείνω έστω και μια εβδομάδα θέλω ένα κεραμύδι.. Δυσκολάκι να κάνω το ντου Σεπτέμβρη μια και δουλεύω ακόμα... αλλά θα το προσπαθήσω! Ευχαριστώ πολύ και θα καλέσω και στο eatgreek! Keep in touch! :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Να σαι καλά Lena, σαν προσωρινή λύση για 1 βδομαδα μπορείς και σε ξενοδοχείο, airbnb αν μπορείς. Πάντως έλα για μερικές μέρες να δεις τι παίζει, είναι απόφαση ζωης, δεν λέει να τα κάνεις όλα σωστα και μετά απο κανα 4-5 μηνες να φυγεις πίσω Ελλάδα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Lena αφου ψαχνεις για δουλεια κοιτα στο ακολουθο λινκ. Ειναι πολυ καλος μισθος και επαγγελματιες: https://www.candidatemanager.net/cm/p/pJobs.aspx?mid=YGTDAZ&sid=BFDW&a=i%2fhDDkWJOes%3d

 

Οσο για διαμερισμα απο οτι εχω δει προς το παρον ειναι ακριβα, ακομα και στις μικρες πολεις οπως εκει που θα παω εγω στο Dundalk

Link to comment
Share on other sites

To be true, η στέγαση είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει αλλά με αγχώνει ταυτόχρονα. Έχω μείνει και σε σπίτι χωρίς ρεύμα για μήνες μέχρι να ορθοποδήσω και να νιώσω ασφαλής, οπότε δεν θα με δυσκολέψει. Επισης δεν ξέρω  αν αυτό θα μου δώσει περισσότερες  επιλογές..  Θέλω  νότια.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
On 6/6/2018 at 3:56 PM, Lena Grey said:

Το θέμα είναι... Πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα να πάει στα τυφλά να μείνει Ιρλανδία; Χωρίς άκρες, χωρίς γνωστό, ίσως με κάποιο budget και μηδέν φόβο. Ποιά είναι τα βήματα και πόσο ψάξιμο θέλει; Δεν στοχεύω για Δουβλίνο, ίσως Wexford, λέμε τώρα.. Δεν με ενδιαφέρει η κοινωνική ζωή, μόνο ο μισθός και η στέγη. Ίσως παραμείνω αν "πιάσει" η ρίζα. Εξάλλου ήταν όνειρο ζωής να μείνω Ιρλανδία. Σίγουρα όμως θα μείνω χρόνο. Γίνεται; Ή θα με φαν' οι λύκοι;

Εχω ακριβώς τις ίδιες σκέψεις και απορίες 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.