Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Last week
 2. Καλησπέρα ενδιαφέρομαι να μετακομίσω με την κόρη μου στην ιρλανδια.εργαζομαι στην Ελλάδα αλλά δύσκολα τα πράγματα όταν είσαι μονογονεϊκη οικογένεια...πως μπορώ να βρω εργασία αλλά να είμαι και κοντά σε Έλληνες ώστε να είναι πιο εύκολο για την μικρή μου.ευχαριστω εκ των προτέρων για της απαντήσεις σας.
 3. Γεια σου Έλενα. Αν και λίγο δύσκολο απο Ελλάδα, δεν ειναι ακατόρθωτο. Εχω ακουσει περιπτώσεις που εχουνε βρει δουλεια απο Ελλαδα. Πιο ευκολο είναι όμως να είσαι εδώ. Αν ερθεις με σκοπο να βρεις δουλεια εδώ, δοκίμασε άλλες πόλεις ομως, το Δουβλίνο είναι πολύ ακριβό. Αν και θα τρως ετοιμα λεφτά μεχρι να πληρωθεις. Έκανα merge το ποστ σου μαζι με άλλα ποστ με το ιδιο περιεχόμενο. Ισως μπορείς να βρεις και απαντησεις και σε αλλα ερωτηματα που μπορεί να εχεις.
 4. Earlier
 5. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Ευχαριστώ πολύ.
 6. Καλησπέρα, Μανώλη, γενικά οι Ιρλανδοί είναι λίγο προσηλωμένοι στα κουτάκια/checklist, δεν έχουν πολλά παραθυράκια. Όντως έχεις απόλυτο δίκιο, περιλαμβάνονται τα ίδια στο good standing του ΠΙΣ, αλλά θέλουν και τα conformity, βάση της λίστας που βγαίνει προς εκτύπωση στο τελευταίο βήμα εγγραφής στον IMC, τουλάχιστον έτσι μου έβγαλε εμένα πριν 2 χρόνια που το έκανα, δεν ξέρω πρόσφατα αν έχει αλλάξει κάτι. Και μην ξεχνάς ότι το good standing στέλνεται κατευθείαν αμετάφραστο από τον ΠΙΣ στον IMC (άμεσα ή έμμεσα μέσω εσού), άρα καλό θα ήταν τουλάχιστον τα conformity και τα λοιπά που θα στείλεις εσύ, να είναι μεταφρασμένα. Τα conformity εγώ τα πήρα εύκολα από την Ιατρική και την Περιφέρεια που μου έδωσε τον τίτλο, οι υπάλληλοι ήταν ενήμεροι, καθώς πολλοί τα θέλουν και για Αγγλία, οπότε δεν θα βρεις δυσκολία αν τα ζητήσεις, μάλιστα του πτυχίου μου το δώσανε κατευθείαν στα αγγλικά. Σου γράφω τι ακριβώς γράφανε τα δικά μου: Conformity Πτυχίου: "At the School of Medicine of XX teaching of medicine last six years in accordance with the Directive 2005/36/EC of 7th September 2005 and is on two levels: theoretical and practical. Upon completion, the student receives the medical degree Ptychion Iatrikes listed under point 5.1.1. of Annex V, of the Directive above, and the right to pursue the medical profession in the public and private sector" Conformity Τίτλου: "Ο ανώτερω Ιατρός συγκεντρώνει τις ποιοτικές και ποσοτικές προυποθέσεις που προβλέπονται από τα άρθρα 24 της οδηγίας 2005/36/ΕΚ, που αφορούν το επάγγελμα του Ιατρού και από τα άρθρα 25,26 και 27 και του παραρτήματος 5.1.1 και 5.1.3 της οδηγίας 2005/36/ΕΚ, που αφορούν τον Τίτλο της ιατρικής ειδικότητας." Good Standing: "Περιγραφή και ημερομηνία απόκτησης επαγγελματικού τίτλου: Πτυχίο Ιατρικός, πανεπιστήμιο ΧΧ, το οποίο είναι προβλεπόμενο από το άρθρο 24, της Κοινοτικής Οδηγίας 2005/36/Ε.Κ. (Παράρτημα V.5.1.1.) όπως ισχύει. Επαγγελματική ειδικεύση: Κάτοχος άδειας χρησιμοποίησης τίτλου ιατρικής ειδικότητας ΧΧ, σύμφωνα με υπ'αριθμό ΧΧ απόφαση Περιφέρειας ΧΧ, η οποία συγκεντρώνει τις προυποθέσεις όπως προβλέπονται από τα άρθρα 25 και 26, της κοινοτικής οδηγίας 2005/36/Ε.Κ. (παράρτημα V.5.1.2 και 5.1.3.) όπως ισχύει" PS: Το δύσκολο κομμάτι θεωρώ δεν είναι τα conformity, αλλά το notarisation των εγγράφων, μιας και κάτι τέτοιο αντίστοιχο δεν υφίσταται στην Ελλάδα, αφού πιστοποίηση από ΚΕΠ/Αστυνομία/Δικηγόρο δεν αναγνωρίζεται στην Ιρλανδία. Υπάρχει όμως εναλλακτική. Ότι άλλο θες, ρώτα με αν μπορώ να βοηθήσω. Στέλιος
 7. Καλησπέρα! Θα ήθελα την άποψη σας σε κάτι αν θα ήταν εύκολο. Ενδιαφέρομαι να μετακομίσω στο Δουβλίνο και τώρα βρίσκομαι στην διαδικασία αναζήτησης (οποιασδήποτε) δουλειάς. ΄Εχω κάποια χρόνια προυπηρεσίας στο hospitality και σαν assistant στον εμπορικό τομέα, παραλληλα με πτυχίο και μεταπτυχιακό στην επικοινωνία. Σας τα αναφέρω αυτά γιατι η ερώτησή μου είναι η εξής. Θεωρείτε ότι είναι εφικτό να βρω δουλειά απο Ελλάδα; Επίσης μήπως θα άξιζε περισσότερο να έρθω πρώτα Δουβλίνο και να ψάξω απο εκεί δουλειά; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
 8. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα! Εάν χρειαστώ κάτι άλλο ή έχω κάποια απορία θα σας ενοχλήσω πάλι ( εάν μου το επιτρέπετε).
 9. Να σαι καλά @MargeSk! Δυστυχώς δεν υπάρχει ή δεν γνωρίζω ελληνικό γραφείο
 10. Οκ ναι το καταλαβαίνω ότι οι άλλες χώρες δεν είναι όπως η Ελλάδα αλλά κάθε άλλο και στα δύο post απλά ρωτάω να μάθω λεπτομέρειες, μην με παρεξηγήσετε δεν λέω ότι θα με κοροϊδέψει κάποιος. Γενικές ερωτήσεις και έρευνα κάνω όπως θα έκανε κάποιος πριν πάει σε μία ξένη χώρα. Μήπως γνωρίζετε εάν υπάρχει κάποιο ελληνικό γραφείο στο Δουβλίνο να ασχολείται με αυτά? Να βοηθάει όποιους έρχονται στην χώρα ( με την τράπεζα, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και γενικά με αυτά)? Πάντως, μπράβο σας που είστε τόσα χρόνια εκεί και μπράβο σας που βοηθάτε όπως μπορείτε αυτούς που θέλουν να έρθουν στην χώρα. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας και την βοήθειά σας.
 11. Θα ήθελα να σου πω κάτι για την Ιρλανδία. Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα, ΔΕΝ θα τα βρεις στην Ιρλανδία, σε σχέση με τα εργασιακά που προσπαθούν να σε εκμεταλλευτούν με κάθε τρόπο εκεί. Δεν προσπαθεί κάποιος να σου την φέρει εδώ, σε ότι έχει να κάνει με δουλειές κλπ. Στο λέω γιατί και στα 2 ποστ σου, ρωτάς αν θα σε κοροϊδέψει κάποιος, είτε είναι agency είτε είναι εργοδότης κλπ. Τουλάχιστον δεν μου έχει τύχει στα 11 χρονιά που είμαι Ιρλανδία. Επίσης τα ένσημα συνήθως έχουν να κάνουν με ιδιωτικές εταιρείες. Ναι μεν υπάρχει μια μικρή κράτηση στις αποδοχές σου για δημόσια σύνταξη, αλλά αν όντως θες να πάρεις σοβαρή σύνταξη θα πρέπει να το κάνεις μέσω ιδιωτικής ασφαλιστικής κλπ. Σε πολλές εταιρείες ο εργοδότης σου, συνεισφέρει με 5-10% τον μήνα στις εισφορές(εξαρτάται την εταιρεία) που θα δίνεις εσύ στην ιδιωτική εταιρεία ή δεν συνεισφέρει καθόλου. Είναι θέμα εταιρείας. Αυτά πρέπει να τα ξέρεις πριν αποδεχτείς μια προσφορά. Και αυτό είναι κάτι προαιρετικό για σένα. Μεγάλο κεφάλαιο αυτό, περισσότερες πληροφορίες εδώ Επίσης η ασφάλεια υγείας, είναι ιδιωτική και αυτή. Αν δεν έχεις ιδιωτική ασφάλεια υγείας, αστό καλύτερα. Επίσης, το σύστημα υγείας στην Ιρλανδία είναι ότι χειρότερο. Άποψη μου πάντα. Πολύ Έλληνες, κατεβαίνουν Ελλάδα και κάνουν ότι θέλουν σε σχέση με την υγειά τους. Φιλική συμβουλή, πριν έρθεις, κάνε και μια ασφάλεια υγείας στην Ελλάδα, θα την χρειαστείς, και ας μένεις Ιρλανδία, θα με θυμηθείς.
 12. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Έχω ρωτήσει μισθό και όσο για την διαμονή την προσφέρουν,και ο μισθός είναι ικανοποιητικος απλά δεν ξέρω εάν είναι ικανοποιητικος για τα δεδομένα του Δουβλίνου. Ναι έχεις δίκιο σε αυτά που λες όσον αφορά το ενοίκιο. Τι άλλο πρέπει να ξέρω πριν μετακομίσω εκεί? Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε? Ας πούμε για την ασφάλιση και τα ένσημα, πως θα ξέρω αν είναι σωστά αυτά που δίνουν οι εργοδότες? Σας ευχαριστώ και πάλι και με συγχωρείτε εάν γίνομαι κουραστική.
 13. Ta agencies εδω στην Ιρλανδία δεν ειναι κατι κακό. Ισα ισα σε βοηθάνε να βρεις δουλεια πολλές φορές. Η προμήθεια που παίρνουν ειναι κατι που εχει συμφωνηθει μεταξυ του agency και του εργοδότη και δεν επηρεάζει εσένα. Δες το σαν πληρωμή για τον χρόνο και τις υπηρεσίες τους να βρούνε εσενα και άλλα άτομα. Δεν τα παίρνουν απο τον μελλοντικό μισθό σου. Απο κει και περα υπαρχουν agencies που δουλεύεις για αυτά και πληρώνεσαι απο αυτά και όχι απο τον εργοδότη. Δηλαδή, δουλεύεις ας πούμε στην Google αλλα ο εργοδότης σου είναι ενα agency, το οποιο και σε πληρώνει. Αυτό έχει κάνει ειδική συμφωνία με την Google, εχει πάρει ενα project απο την Google, για ενα κομμάτι ας πούμε του YOUTUBE και το τρέχει. Αυτες οι εταιρείες λοιπον παρέχουν outsourcing υπηρεσιες. Σε αυτην την περίπτωση λοιπόν, ο μισθός σου ειναι λιγότερος απο οτι θα ήτανε αν ο εργοδοτης σου ητανε κατευθειαν η Google. Ανεξάρτητα απο το παραπάνω, καλό ειναι να ρωτήσεις ποσα θα παίρνεις. Αποψη μου παντα. Μην κανεις 3-4 συνεντευξεις και μετα δεν σου αρεσουν τα χρήματα.Χασιμο χρόνου, δικου σου θα ειναι. Ο μισθος ειναι κατι σχετικό για τον καθενα, οσο πιο εξω απο το Δουβλίνο μένεις τοσο πιο πολλά θα σου μενουν. Και αν μπορεις να αποφυγεις το Δουβλίνο ακομα καλυτερα, κριμα ειναι να δινεις τον μισο μισθο σου σε ενοικιο.
 14. Καλησπέρα σας, Βρήκα δουλειά μέσω του Jobfind στην Ιρλανδία. Είχαν αναρτήσει τέσσερις αγγελίες για δουλειά, και έτσι έστειλα βιογραφικό. Η δουλειά προσφέρεται μέσα από agency. Μίλησα μαζί τους και μίλησα και με τους εργοδότες των επιχειρήσεων που προσφέρουν δουλειά. Μέχρι εδώ όλα καλά. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι για την προμήθεια που λέτε. Δεν έλεγαν κάτι οι αγγελίες γι' αυτό ούτε μου ανέφερε κάτι στην συνέντευξη για χρήματα. Πρέπει να ρωτήσω για κάτι τέτοιο; Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω για τα angencies; Εάν μπορείτε να με βοηθήσετε θα σας ήμουν ευγνώμων. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων. Θα περιμένω απάντησή σας. P.S: Δηλαδή για Δουβλίνο τι μισθό πρέπει να παίρνει κάποιος για να τα βγάλει πέρα.
 15. Μπορεις να μπεις στο group το δικο μας και να ρωτησεις και εκει: https://www.facebook.com/groups/greeksinireland
 16. Υποτίθεται οτι παίρνει 7 μέρες συμφωνα με το citizeninformation. https://www.citizensinformation.ie/en/social_welfare/irish_social_welfare_system/personal_public_service_number.html# Λογω covid ομως λογικά είναι άγνωστος ο παραπάνω χρόνος. Συμφωνα με το παραπανω link, μπορεις να καλέσεις εδώ 0719672616 να ρωτησεις για την εξελιξη της αιτησης σου. Καλη τυχη!
 17. Έχει περάσει ένας μήνας που έκανα την αίτηση για το pps number. Μήπως γνωρίζετε πόσο περίπου καιρό παίρνει τώρα λόγω covid?
 18. Καλησπέρα σας, Είμαι Αγγειοχειρουργός από Αθήνα και σκέφτομαι να μετακινηθώ στην Ιρλανδία για εργασία. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζεται σχετικά με την εγγραφή στο Medical Council της Ιρλανδίας. Σύμφωνα με τις οδηγίες ζητάει για την εγγραφή την προσκόμιση πιστοποιητικού συμμόρφωσης (Cerificate of conformity) για το πτυχίο και για τον τίτλο ειδικότητας. Τόσο ο τίτλος ειδικότητας μου όσο και το πιστοποιητικό Good Standing του ΠΙΣ κάνουν αναφορά στην Κοινοτική Οδηγία 2005/36/Ε.Κ. οπότε φαντάζομαι πως δεν απαραίτητο το παραπάνω πιστοποιητικό. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία από το συγκεκριμένο θέμα. Σας ευχαριστώ πολύ.
 19. Γεια σου Γιώργο, θα σου απαντησω ενα ενα σε αυτα που αναφερεις : τα 1500 ειναι ο βασικός μισθός εδώ στην Ιρλανδία. Αν θα μένεις Δουβλίνο ειναι λιγα, για μενα παντα. Επίσης, το να μενεις με αλλον/αλλους ειναι κατι σύνηθες εδω στην Ιρλανδία. Αν θες να μεινεις μονος σου στο Δουβλίνο για παράδειγμα, θα θες τουλάχιστον 1000 ευρω ενοικιο το λιγοτερο για ενα studio. Τα agencies, ναι μεν θελουν την προμηθεια, αλλα για να την παρουνε πρεπει να σε προσλάβουνε εσενα, οποτε και οι 2 κερδισμένοι βγαινετε. Πολλά άτομα βρισκουν δουλεια μεσω agency. Αυτα τα ρωτάς πριν υπογράψεις. Επίσης, οτι υπογραψεις θα κάνεις. Δεν ειναι οπως στην Ελλαδα. Καμια σχέση. Και αν δουλευεις υπερωριες τις πληρώνεσαι. Δεν γνωρίζω για εργοστάσιο, αλλά οτι σου λέω ειναι για τις περισσοτερες δουλειές. Γενικά, τα λεφτά είναι λίγα, δες και άλλες δουλειές. Αλλά στην Ιρλανδία δεν προσπαθούν να σε κοροιδέψουν. Αποψή μου πάντα.
 20. Καλησπέρα και από εμένα. Προφάτος έπεσε στην αντίληψη μου μια αγγελία από γραφείο ευρέσεως εργασίας για μια θέση στην Ιρλανδία σε εργοστάσιο καθαρισμού ψαριών. Θα ηθελα την βοήθεια κάποιου έμπειρου μέλους το οποίο ζει στην Ιρλανδία και δεν είναι "ψαρακας" Να εμπιστευτώ ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας το οποίο νοιάζεται μόνο για την προμήθεια?? Λογικό δεν είναι να μου πουν πολλά ψέματα?? Η θεση είναι οχταωρη 1500 τον μήνα με διαμονή στο ίδιο δωμάτιο με άλλον Υπάρχει και δυνατότητα υπερωρίων μου είπαν αν θες...... και ρωτάω ποιος μου λέει εμένα πως δεν θα είναι υποχρεωτικές η υπερωρίες με αποτέλεσμα να λιώνεις 12αωρα και 14αωρα.Γνωριζει κάποιος από τέτοιου είδους εργασία σε εργοστάσιο? Ευχαριστώ πολύ.
 21. Γεια σου @vasdr Στο site μας μπορείς να βρεις πληροφορίες για Ιρλανδία, όπως και στο group μας στο facebook. Και εδώ ολα τα links που θα σε βοηθήσουν με πληροφορίες:
 22. Γεια σου Βασίλη. Στο site μας μπορείς να βρεις πληροφορίες για Ιρλανδία, όπως και στο group μας στο facebook. Με μια γρήγορη αναζήτηση για δουλεια security βρήκα αυτό: https://www.jobs.ie/security-jobs Και εδώ ολα τα links που θα σε βοηθήσουν με πληροφορίες:
 23. Γεια σας απο ελλαδα συγκεκριμένα από βολο κεντρική ελλαδα Εχω νέο παντρευτεί και περιμένω το πρώτο μας παιδάκι Θέλουμε να έρθουμε μόνιμα Ιρλανδία και Θέλουμε καθοδήγηση από εσάς ώστε να βρω σπίτι και δουλειά Περιμένω την ανταπόκριση σας Σας ευχαριστώ
 24. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν δουλειές αρχαιολόγων ή θέσεις διδασκαλίας στην Ιρλανδία, προσβάσιμες και από Έλληνες. Είναι λίγο γενικό αυτό που ρωτάω, αλλά επιθυμώ να μεταβώ στην Ιρλανδία και είμαι Αρχαιολόγος, ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό μου. Η οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν βοηθητική. Ευχαριστώ.
 25. Μπες και στο Facebook group μας: https://www.facebook.com/groups/greeksinireland/
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.