Jump to content
  • Login or Sign up

    Please sign in or sign up for faster browsing and without advertisements. You can participate to our online community only as a member. Please write here if there is a problem

Θέσεις κοινωνικού λειτουργού στην Ιρλανδία.


Recommended Posts

Γεια σας,

Μόλις ξεκίνησα να συγκεντρώνω τα απαραίτητα έγγραφα για την αναγνώριση του πτυχίου μου κοινωνικής εργασίας (ΤΕΙ) ώστε να καταφέρω να βρω δουλειά και να μετακομίσω με την οικογένεια μου στον επόμενο χρόνο στο Δουβλίνο.

Γνωρίζετε κάποια πράγματα τα οποία πρέπει να αποφύγω ή να επιδιώξω κατά την προετοιμασια μου για αυτό το βήμα?

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου @Effie Karagianni! Αν και δεν ξέρω τι χρειάζεται για τον τομέα σου θα σου πω αυτό που λέω πάντα σε όλα τα παιδιά που θέλουν να έρθουν. Αυτή είναι η δική μου άποψη και μόνο:

 

- Το καλύτερο θα ήταν να βρεις πρώτα δουλειά και μετά να ανέβεις.

- Αν για τον οποιοδήποτε λόγο το πρώτο δεν μπορεί να γίνει, τότε θα πρότεινα να έρθει 1 άτομο της οικογένειας σου πρώτα, εσυ ή ο άντρας σου, να βρείτε μιά δουλειά και ένα σπίτι και μετά να έρθει όλη η οικογένεια. Θα έλεγα να αποφύγεις να φέρεις όλη την οικογνειεα σου πάνω, χωρίς δουλειά, θα ξοδεύεις έτοιμα λεφτά για αρχή μέχρι να βρεις δουλειά. Άλλο λοιπόν να ξοδεύεις για 1 άτομο και άλλο για 2-3 και πάνω. Αυτό θα δημιουργήσει παραπάνω άνχος σε οτι κάνεις εδώ μέχρι να κάνεις την βάση σου. Αυτό είναι απλώς μια σκέψη. 

- Δεν χρειάζεται να ανχωθείς, δουλειές υπάρχουν γενικά, σπίτια λίγο δύσκολοτερα αλλά όλο και κάτι θα βρεις. Στην σελίδα μας εδώ υπάρχουν πάρα πολλές πληροφοριές για την Ιρλανδία. 

- Αν και οι περισσότερες δουλειές είναι κέντρο Δουβλίνο, αν βρει έξω απο αυτό μια δουλειά θα έιναι ακόμα καλύτερα γιατί και το σπιτι θα είναι πιο εύκολο να βρεθει αλλα θα είνια και πιο φτηνό.

Γενικά να ξέρεις οτι η αρχή θα είναι λίγο δύσκολη, ειδικά για σπίτι, αλλά αν όλα πάνε καλά θα είστε καλά εδώ. Το μόνο κακό είναι ο καιρός, κατα τα άλλα όλα μια χαρά. 

Καλώς να μας έρθετε! Οτιδήποτε θες μην διστάσεις να ρωτήσεις εδώ! Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε με πληροφορίες οσο μπορούμε! :)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Καλημέρα ενδιαφέρομαι να εργαστώ και εγώ ως κοινωνική λειτουργός στην Ιρλανδία. Ωστόσο, έχω επικοινωνήσει με φορείς (ΝΑRIC) και Ελλάδα, άκρη δεν έβγαλα. Θα μπορούσατε παρακαλώ να μου πείτε που απευθυνθήκατε, αν υπάρχει κάποιο γραφείο που να βοηθάει με την αναγνώριση. Αν μπορείτε παρακαλώ να με βοηθήσετε γιατί εδώ και μήνες ψάχνω.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.