Yannis Pitt Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Ότι χρειάζεται για την αποφυγή της διπλής φορολογίας, ως κάτοικος εξωτερικού εδώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nontas Moustakas Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 Επειδή πολλοί φίλοι κατά καιρούς με έχουν ρωτήσει για τη συγκεκριμένη διαδικασία, θα σας συμβούλευα να απευθυνθείτε πρώτα τηλεφωνικά στην αρμόδια ΔΟΥ που υπάγεστε, ώστε να σας ενημερώσουν αναλυτικά για τα έγγραφα που χρειάζονται. Μεταξύ των άλλων θα σας ζητηθεί: βεβαίωση εργοδότη, βεβαίωση φορολογικής κατοικίας (την εκδίδει το Revenue), και αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή της εκκαθάρισής της. Κάποιες ΔΟΥ ζητάνε τα παραπάνω έντυπα να είναι πλήρως μεταφρασμένα, ενώ κάποιες άλλες όχι. Εγώ ήμουν από τους τυχερούς, δεν χρειάστηκαν μεταφράσεις. Οπότε όλα τα έντυπα τα επικύρωσα εδώ σε έναν συμβολαιογράφο, έπειτα πήγα στο τμήμα Διαβατηρίων για σφραγίδα Χάγης, τα έστειλα στη ΔΟΥ μου και όλα καλά! 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter Gargalis Posted April 29, 2018 Share Posted April 29, 2018 Στις 17/2/2018 στις 7:07 ΜΜ, Nontas Moustakas είπε Επειδή πολλοί φίλοι κατά καιρούς με έχουν ρωτήσει για τη συγκεκριμένη διαδικασία, θα σας συμβούλευα να απευθυνθείτε πρώτα τηλεφωνικά στην αρμόδια ΔΟΥ που υπάγεστε, ώστε να σας ενημερώσουν αναλυτικά για τα έγγραφα που χρειάζονται. Μεταξύ των άλλων θα σας ζητηθεί: βεβαίωση εργοδότη, βεβαίωση φορολογικής κατοικίας (την εκδίδει το Revenue), και αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή της εκκαθάρισής της. Κάποιες ΔΟΥ ζητάνε τα παραπάνω έντυπα να είναι πλήρως μεταφρασμένα, ενώ κάποιες άλλες όχι. Εγώ ήμουν από τους τυχερούς, δεν χρειάστηκαν μεταφράσεις. Οπότε όλα τα έντυπα τα επικύρωσα εδώ σε έναν συμβολαιογράφο, έπειτα πήγα στο τμήμα Διαβατηρίων για σφραγίδα Χάγης, τα έστειλα στη ΔΟΥ μου και όλα καλά! Καλησπερα Νοντα, απλα ηθελα να ρωτησω ποτε πρεπει να κανεις αυτη τη διαδικασια με την εφορια στην Ελλαδα? Ειμαι καινουργιος εδω και θελω να ξερω ποτε να προβω στις ενεργειες που αναφερεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yannis Pitt Posted April 30, 2018 Author Share Posted April 30, 2018 @Peter Gargalis όπως λέει και ο Νόντας, θα σου πρότεινα να μιλησεις τηλεφωνικά στην αρμόδια ΔΟΥ που υπάγεστε γιατί εδώ οι απόψεις είναι διαφορετικές, ανάλογα με την ΔΟΥ. Επίσης, εγώ το έκανα αυτό το 2ο-3ο χρόνο αν θυμαμαι καλά αλλά τώρα ίσως να έχουν αλλάξει τα πράγματα. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter Gargalis Posted May 11, 2018 Share Posted May 11, 2018 Στις 30/4/2018 στις 1:30 ΜΜ, Yannis Pidis είπε @Peter Gargalis όπως λέει και ο Νόντας, θα σου πρότεινα να μιλησεις τηλεφωνικά στην αρμόδια ΔΟΥ που υπάγεστε γιατί εδώ οι απόψεις είναι διαφορετικές, ανάλογα με την ΔΟΥ. Επίσης, εγώ το έκανα αυτό το 2ο-3ο χρόνο αν θυμαμαι καλά αλλά τώρα ίσως να έχουν αλλάξει τα πράγματα. Ευχαριστώ πολύ Γιάννη, θα ρωτήσω την αρμόδια ΔΟΥ ώστε να βεβαιθώ εαν έχει κάτι αλλάξει, στην Ελλάδα οι νόμοι αλλάζουν...κάθε μήνα, οπότε σίγουα χρειάζεται να ρωτήσω για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Να'σαι καλά για την συμβουλή σου. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts