Jump to content
  • Login or Sign up

Please sign in or sign up for faster browsing and without advertisements. You can participate to our online community only as a member. Please write here if there is a problem

Athina Lymperi

Recommended Posts

Για να βγάλετε ιρλανδικό δίπλωμα οδήγησης:

https://www.ndls.ie/how-to-apply.html#first-time-driving-licence

Αλλαγή ελληνικού/ευρωπαϊκού διπλώματος σε ιρλανδικό:

https://www.ndls.ie/holders-of-foreign-licences.html#holders-of-an-eu-eea-licence

• Thanks 1

• 2 weeks later...

Όχι @AnnaM δεν είναι υποχρεωτικό, αλλα αν το αλλάξεις, θα δεις μεγάλη διαφορά στην τιμή της ασφάλειάς σου. Αν θέλεις, όταν κάνεις κάποιο quote online, δοκίμασε να βάλεις ότι έχεις Ιρλανδικό δίπλωμα με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία ίδια, να δεις τη διαφορά.

• Like 1

@AnnaM έχει δίκιο η Αθηνα. Εγώ το άλλαξα μόνο για αυτό τον λόγο και έχω δει διαφορά! Έλα εδώ και θα επιλέξεις τι σε βολεύει.

Το Ιρλανδικό δίπλωμα όμως λήγει κάθε 10 χρόνια, ενώ το ελληνικό κάθε 20-30 χρόνια, δεν είμαι σίγουρος.

Ισχύς σε διάφορες χώρες της ΕΕ

Όταν λήξει η ισχύς της άδειας οδήγησής σας, πρέπει να την ανανεώσετε στη χώρα όπου έχετε τη συνήθη κατοικία σας. 

Η νέα σας άδεια μπορεί να έχει διαφορετική περίοδο ισχύος και θα υπόκειται στους περιορισμούς/όρους που ισχύουν στη νέα σας χώρα. 

10 χρόνια: Βέλγιο, Βουλγαρία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σουηδία,Τσεχική Δημοκρατία 

15 χρόνια: Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Κύπρος, Πολωνία, Σλοβακία, Φινλανδία 

Πηγή: europa.eu

• Like 1

Να ενημερώσω οτι έχοντας Ιρλανδίκο δίπλωμα, γράφει πάνω την διεύθυνση  που μένεις. Αν αλλάξεις διεύθυνση καλό είναι να πας να αλλάξεις και το δίπλωμα σου.

Το μόνο που  χρειάζεται είναι να πας σε ένα κέντρο NDLS και με ένα αποδεικτικό της καινούργιας διεύθυνσης σου αλλάζουν το δίπλωμα εντελώς δωρεάν! 

Η αλλαγή αυτή δεν είναι υποχρεωτική αλλά στην περίπτωση μου ας πούμε, οι 3 πόντοι που έφαγα απο κλήση πήγαν στην παλιά διεύθυνση (γιατί αυτήν είχαν στο τμήμα με τα διπλώματα) και εγώ πίστευα οτι η κλήση ήταν να πληρώσω μόνο χωρίς πόντους.

Όταν πήγα να ανανεώσω την ασφάλεια μου είπανε " Μα κύριε μου που πάτε? Eδώ έχετε 6 πόντους (είχα και 3 στο παρελθόν) πως θέλετε καλύτερη τιμή?" :o xD

• Like 2

Για γενικές πληροφορίες σχετικά με την ανανέωση, έκδοση, προσθήκη κατηγορίας, ανταλλαγή ξένης άδειας οδήγησης κτλ δείτε και το website του citizens information

http://www.citizensinformation.ie/en/travel_and_recreation/motoring_1/driver_licensing/

• Like 1

On 2/6/2018 at 12:06 PM, Yannis Pidis said:

Να ενημερώσω οτι έχοντας Ιρλανδίκο δίπλωμα, γράφει πάνω την διεύθυνση  που μένεις. Αν αλλάξεις διεύθυνση καλό είναι να πας να αλλάξεις και το δίπλωμα σου.

Το μόνο που  χρειάζεται είναι να πας σε ένα κέντρο NDLS και με ένα αποδεικτικό της καινούργιας διεύθυνσης σου αλλάζουν το δίπλωμα εντελώς δωρεάν! 

Η αλλαγή αυτή δεν είναι υποχρεωτική αλλά στην περίπτωση μου ας πούμε, οι 3 πόντοι που έφαγα απο κλήση πήγαν στην παλιά διεύθυνση (γιατί αυτήν είχαν στο τμήμα με τα διπλώματα) και εγώ πίστευα οτι η κλήση ήταν να πληρώσω μόνο χωρίς πόντους.

Όταν πήγα να ανανεώσω την ασφάλεια μου είπανε " Μα κύριε μου που πάτε? Eδώ έχετε 6 πόντους (είχα και 3 στο παρελθόν) πως θέλετε καλύτερη τιμή?" :o xD

Ποιο είναι το όριο για πoντους στο ιρλανδικο διπλωμα;