Προς το περιεχόμενο

Babis Araviadis

Μέλη
  • Αριθμός μηνυμάτων

    5
  • ΜΕΛΟΣ

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Babis Araviadis last won the day on 23 Δεκεμβρίου 2021

Babis Araviadis had the most liked content!

Babis Araviadis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

1

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

  1. Το πλάνο είναι να βρεθεί μια δουλειά πάνω στην ειδικότητα μου μέσω LinkedIn ή κάτι αντίστοιχου οαεδ ,να δω τον μισθό κτλ αν μου συμφέρει, να ανέβω πιο νωρίς να βρω σπίτι κτλ κ λίγο αργότερα να έρθει κ η οικογένεια. Τι θα γίνει τελικά άλλο θέμα,εγώ πάντως έτσι το σκέφτομαι. Εσύ γιατί ρωτάς, πως το σκέφτεσαι, τι θα ήθελες να κάνεις?
  2. Καλημέρα, όχι δεν υπάρχει. Αλλά προς το παρόν ψάχνω εργασία από Ελλάδα κ στην συνέχεια διαμονή
  3. Ευχαριστώ πολύ Γιάννη για τις πληροφορίες κ τις συμβουλές σου. Θα το ψάξω πιο αναλυτικά το site κ θα επανέλθω με τυχόν απορίες. Ευχαριστώ κ πάλι.
  4. Καλημέρα από Ελλάδα, Καταρχήν να συστηθώ, είμαι ο Μπαμπης 40 ετων κ μενω στο Βόλο. Είμαι παντρεμένος εχοντας αποκτήσει 2 κορες, 4ετών κ 3 μηνων αντίστοιχα. Εργάζομαι στην πολη μου κ εγώ κ η συζυγος μου, καλύπτομαι με κάποια δυσκολία στα οικονομικά αλλά τα πράγματα είναι στο μεταίχμιο. Δε βλέπω καμία προοπτική εξέλιξης επαγγελματικής ούτε εγώ ούτε η σύζυγος κ συνεπώς οικονομικής, όπως επίσης και προσωπικής ανέλιξης. Είμαι απόφοιτος μια σχολής ΤΕΙ μηχανικός τεχνολογίας Ιατρικών οργάνων (biomedical engineering - technologist), όμως χωρίς προυπηρεσία γιατί ασχολήθηκα με κάτι άσχετο όλα αυτά τα χρόνια. Η σύζυγός μου δεν έχει κάποια εξειδίκευση και είναι απόφοιτη λυκείου. Θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή στο εξωτερικό αποκομίζοντας τα πλεονεκτήματα μιας ευρωπαικής χώρας: παιδεία, υγεία, σχετική οικονομική ευρωστία, επαγγελματική κ προσωπική - ανθρωποκεντρική ανέλιξη, ξεφεύγοντας από την αβεβαιότητα, αστάθεια, αναξιοκρατία της Ελλάδας. Προσπαθώντας έτσι, να ζήσουμε κάποιες νέες εμπειρίες ''ανοίγοντας'' το μυαλό μας με απώτερο σκοπό να αφήσουμε κάποια παρακαταθήκη στα παιδιά μας είτε οικονομική είτε από άποψη εφοδίων λόγω αναπτυγμένου κ σταθερού συστήματος εκπαίδευσης των ευρωπαϊκών χωρών. Ξεκινώντας τις ερωτήσεις θα ήθελα να μάθω πόσο δύσκολο είναι για κάποιον 40 ετών χωρίς προυπηρεσία να ξεκινήσει μια entry level δουλειά σε μια εταιρία στο χώρο της ειδικότητας μου. Που κυμαίνονται οι απολαβές κ πόσο επαρκούν ώστε να καλυφθεί στα βασικά η επιβίωση μιας τετραμελής οικογένειας (ενοίκιο, τροφή, ένδυση, μετακίνηση) δεδομένου ότι η σύζυγος μπορεί να δυσκολευτεί περισσότερο να βρει μια θέση εργασίας ως ανειδίκευτη. Κ όταν βρει, οι κρατικές δομές(σχολεία, βρεφικοί κτλ) που υπάρχουν σε καλύπτουν επαρκώς στην απασχόληση των παιδιών ώστε να μπορέσει να εργαστεί? Υπάρχουν ευκαιρίες - δυνατότητα να μπορέσει κάποιος να εργαστεί αλλά μελλοντικά και να σπουδάσει ώστε είτε να εξειδικευθεί ή να πάρει κάποιο πτυχίο παραπάνω κ πόσο σε βοηθάει το κράτος σε αυτό. Όσον αφορά το σύστημα υγείας, σε καλύπτει πλήρως ή μπορεί να χρειαστεί μελλοντικά κ κάποια ιδιωτική ασφάλεια υγείας? Φορολογικά τι γίνεται? Πόσο αυξημένη είναι για τους μισθωτούς? Τι ανταποδοτικό χαρακτήρα έχει π.χ συνταξιοδοτικά? Πόσο φιλόξενοι είναι οι Ιρλανδοί κ πόσο εύκολα σε αποδέχονται ως μετανάστη? Είναι δύσκολο να εγκλιματιστεί ένας Έλληνας εκεί και από τις δύο έννοιες, τρόπος ζωής και κλίμα(καιρικές συνθήκες)? Από διασκέδαση τι γίνεται? (Δε μιλάω για ξέφρενο clubing αλλά οικογενειακή) Εγκληματικότητα, πόσο επικίνδυνα είναι? Τέλος, ποια πόλη θα ήταν ιδανική να μετακομίσει κάποιος στη περίπτωση μου? Συμπερασματικά, αξίζει κάποιος μικρομεσαίος Έλληνας να έρθει μόνιμα για να καλύψει τα σχετικά του θέλω κ όνειρα που ανέφερα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας, όσες περισσότερες γνώμες ακούσω τόσο καλύτερα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

By using this site, you agree to our Όροι χρήσης.