Jump to content
  • Login or Sign up

    Please sign in or sign up for faster browsing and without advertisements. You can participate to our online community only as a member. Please write here if there is a problem

Search the Community

Showing results for tags 'ιρλανδική υπηκοότητα'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • About Ireland
    • Moving to Ireland
    • Paperwork Procedures
    • About professions/jobs
    • Houses/apartments (rent, share, buy)
    • Health
    • Transportation
    • Education
    • Travel in Ireland
  • General discussion
    • News
    • Talk about everything here
    • Forum games
    • Sports
    • About Site
  • Guest section
    • Registration problems
    • Login problems
  • For all the Greeks of the world
  • Glass paint art's Topics
  • Board Games's Συζητήσεις
  • Miniature art's Topics
  • Miniature art's #cfondas
  • Greek Bikers in Ireland's Topics

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me

Found 1 result

  1. Είσαι τουλάχιστον 5 χρόνια στην Ιρλανδία? Εδώ θα βρεις έναν οδηγό για την Ιρλανδική υπηκοότητα αν θελήσεις να προχωρήσεις. Καταρχήν ας αρχίσω με τα βασικά links : http://www.inis.gov.ie/en/INIS/Pages/citizenship http://www.citizensinformation.ie/en/moving_country/irish_citizenship/ Θα πρέπει να σημειωθεί οτι οι Έλληνες μπορούν να έχουν και Ελληνικό και Ιρλανδικό διαβατήριο. Η υπηκοότητα βέβαια δεν σημαίνει αυτομάτως και Ιρλανδικό διαβατήριο. Είναι το πρώτο βήμα. Λοιπόν ξεκινάμε. Το αυτονόητο για να ξεκινήσεις την διαδικασία είναι να είσαι 5 χρόνια συνεχόμενα κάτοικος της χώρας. Και επειδή πρέπει να το αποδείξεις με έγγραφα, θα πρέπει να κρατάς αρχείο με έγγραφα (τουλάχιστον 3 διαφορετικά πχ. τράπεζα, revenue, λογαριασμό) απο τότε που ήρθες στην Ιρλανδία και μέχρι να κάνεις αίτηση για την υπηκοότητα. Τι χρειάζεται: - 175 ευρώ για την αίτηση (για αρχή) - form 8 που θα βρεις στο πρώτο link - 3 διαφορετικά εγγραφα για κάθε χρόνο που να αποδεικνύουν οτι ζούσες εδώ όλο αυτο τον καιρο - 2 έγχρωμες φωτογραφίες, χρειάζονται επικύρωση απο solicitor στο πισω μέρος - Αντίγραφο πιστοποιητικου γεννήσεως απο Ελλάδα, μεταφρασμενο στα Αγγλικά και επικυρωμένο απο solicitor -Το αυθεντικό Ελληνικό διαβατήριο , το οποίο παίρνεις πίσω σε κανα δύο μήνες - Ένα σημείωμα απο τον τωρινό εργοδότη σου που δείχνει ποτε επιασες δουλειά και οτι ακόμα δουλεύεις εκεί - 3 τελευταία payslips - Όλα τα P60 αυτά τα χρόνια - Ανάλυση όλων των λογαριασμών τράπεζας για τους τελευταίους 6 μήνες - Φωτοτυπία της Public Services Card (PSC) Όταν τα στείλεις αυτά και βέβαια δεν σου ζητήσουν τίποτα άλλο, τότε θα σου πουν να δώσεις άλλα 950 ευρώ περίπου για να προχωρήσεις. Αν έφτασες μέχρι εκεί, είσαι πολύ κοντά. Απλώς περιμένεις να σε ενημερώσουν πότε είναι η ceremony. Ερωτήσεις ευπρόσδεκτες
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.