Προς το περιεχόμενο
  • Συνδεση ή Εγγραφη

    Παρακαλούμε συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για πιο γρήγορη περιήγηση, χωρίς διαφημίσεις. Μπορείτε να συμμετάσχετε στην online κοινότητα μας μόνο σαν μέλος. Παρακαλώ γράψτε εδώ αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα

εργασια ως φαρμακοποιος


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας! Γνωρίζω ότι υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι φαρμακοποιοί Ιρλανδία, και θα ήθελα να κάνω ορισμένες ερωτήσεις αν είναι κάποιος και σε αυτή τη σελίδα, καθώς είμαι σε επικοινωνία με recruiters, αλλά δεν εμπιστεύομαι απόλυτα τα λεγόμενά τους. Αν υπάρχει ή γνωρίζετε κάποιον φαρμακοποιό από την ομάδα θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου Δήμητρα. Δεν ειμαι φαρμακοποιός αλλα ήθελα να σε ρωτησω τι ακριβως εννοείς οτι δεν εμπιστευεσαι τα λεγομενα των recruiters? Τι σου ειπανε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα, με απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο είναι εμφανές ότι το κόστος διαβίωσης εκεί είναι αρκετά υψηλότερο από ό,τι στην Ελλάδα. Γενικά παρουσιάζουν αρκετά υψηλότερους μισθούς, χωρίς να προσδιορίζουν αν πρόκειται για τις μικτές απολαβές ή για τα έσοδα ανά έτος μετά φόρου(καθαρά). Επίσης, όπως σε πολλά επαγγέλματα που γίνεται συζήτηση για ωράριο εργασίας, ακόμα κ αν τηρείται το 40-45 ώρες ανά εβδομάδα, δεν προσδιορίζει καθόλου το πως κατανέμεται ανά την εβδομάδα, αν θα ειναι πχ 8ωρο 5θημερο ή 4ημερο με 10ωρη απασχοληση, ακόμα και έπειτα από ερώτηση μου. Το σκέφτομαι για εκεί γιατί για Ιρλανδία είναι βατή η διαδικασία αναγνώρισης του πτυχίου απο Ελλάδα(Αθήνα) και παράλληλα εδώ έχει βαλτώσει η κατάσταση αν δεν έχεις κάτι έτοιμο από πίσω. Αλλά θα ήθελα και κάποια εκ των έσω θεώρηση πριν προχωρήσω τη διαδικασία. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν βλεπεις εναν μισθό, πχ 50.000, αυτα ειναι παντα ΜΙΚΤΑ/χρόνο. Οποιος και να σου πει εναν μισθο λοιπον, ειτε πρακτορειο είτε κατευθειαν ο εργοδότης ειναι μικτα τον χρονο.

Για να δεις ποσα θα παιρνεις καθαρα (μετα τους φορους) απο τα 50.000 κανε τους υπολογισμους εδώ

Στην περιπτωση των 50000, ειναι 3.100 καθαρα, στην τσεπη σου.

Υπαρχουν και οι περιπτωσεις των contractors βεβαια (που δεν ειναι permanent employee) που ειναι σαν αν εισαι ελευθερος επαγγελματίας, που μπορει να σου πουν τον μισθο ανα ημέρα. Αυτες οι θεσεις των contractors βεβαια ΔΕΝ ειναι μονιμες, ειναι με συμβολαιο, συνηθως 6-12 μηνες.

Το ωραριο εργασιας ειναι συνηθως 40 ωρες/βδομαδα, 8ωρο 5θημερο για δουλειες γραφείου. Εξαρταται βεβαια την εταιρεια και την θεση σου. Αυτο που εμαθα παντως στην Ιρλανδία ειναι οτι το ωραριο, ειναι ωραριο, στις 5 σχολάς παραδειγμα και κανεις την ζωη σου. Δεν ειναι οπως Ελλαδα. Τουλαχιστον εγω ποτε στα 12 χρονια που ζω εδώ, δεν με υποχρεωσε κανεις να δουλεψω παραπανω, ποσο μαλλον να μην πληρωθω κιολας. Συνηθως οι υπερωριες που εκανα, πληρωμενες παντα, ήταν γνωστες 1-2 μερες πριν και ρωτηθηκα αν θελω και μπορώ, κανεις δεν σε υποχρεωνει.

Αν δουλευεις παραπανω απο 8 ωρες την ημερα, και το γραφει και το συμβολαιο σου, ισως η απασχοληση σου να ειναι 10ωρο, 4ημερο ας πουμε. Οταν πας σε συνεντευξη τα ρωτας ή στα λενε αυτα.

Το κοστος ζωης εδω ειναι πιο ακριβό, σχετικο και αυτο βεβαια. Κατα την γνωμη μου ομως, εδω βαζεις λεφτα στην ακρη, στην Ελλαδα δεν σου μενει φραγκο. Εξαρταται παντα και τι ζωη θες να κανεις.

Εξακολουθω βεβαια να μην καταλαβαινω γιατι δεν εμπιστευεσαι τα λεγομενα των recruiters.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Είμαι επιφυλακτική και με τους recruiters γιατί τουλάχιστον από τις εργασιακές εμπειρίες Ελλάδα είναι γεγονός ότι όποιος καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι. Λογικά θα τα ξέρεις. Για αυτό ρώτησα αν υπάρχει συνάδελφος στο group.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ερχεσαι σε αλλη χώρα, η Ιρλανδία στο εργασιακό κομματι δεν ειναι Ελλαδα, ανεξαρτήτως επαγγελματος. Οι recruiters θα βγάλουν λεφτα αν η εταιρεία σε προσλάβει, οποτε και οι 2 πλευρες κερδισμενες θα βγείτε, δεν υπαρχει λογος να σε κοροιδεψουν ή να στην "φέρουν".

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απαντήστε σε αυτό το θέμα..

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Αφαίρεση μορφοποίησης

  Μόνο 75 emoticon επιτρέπονται ως μέγιστο.

×   Ο σύνδεσμος θα εισαχθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως συνδέσμου αντί αυτού

×   Το προηγούμενο περιεχόμενο έχει αποκατασταθεί.   Καθαρισμός επεξεργαστή

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

By using this site, you agree to our Όροι χρήσης.