Προς το περιεχόμενο
  • Συνδεση ή Εγγραφη

    Παρακαλούμε συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για πιο γρήγορη περιήγηση, χωρίς διαφημίσεις. Μπορείτε να συμμετάσχετε στην online κοινότητα μας μόνο σαν μέλος. Παρακαλώ γράψτε εδώ αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα

FAQ - Ξεκίνημα επαγγελματικής σταδιοδρομίας στην Ιρλανδία


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ,
ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΤΕ.

 

ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ NΗΣΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΧΩ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΩ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΕΙ. ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΔΟΥΒΛΙΝΟ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ IT Sector ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΡΧΙΚΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ Online Store ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΛΠ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ, ΤΑ ΣΠΙΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΑ, ΑΡΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΘΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΩ.

 

ΤΩΡΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ "ΤΙ ΘΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙΣ ?"  :):)

 

By the way, ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΣΥΣΤΗΘΩ. ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΟ, ΤΟΤΕ ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (Πανίκος). ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΡΗ ΘΑ ΓΙΝΩ 50 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ (ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ, lol ) ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ.

 

ΠΑΙΔΙΑ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ, ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ 'Η ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ? ΕΠΙΣΗΣ, ΕΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΜΑΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΝΩ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ.

ΛΟΠΟΙΝ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ. ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.

 

ΦΙΛΙΚΑ,

 

ΠΑΝΙΚΟΣ

Επεξεργασμένο από PANICOS
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ, ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΦΤΑΣΩ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΕΙΜΑΙ Web Designer/Developer  ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΩ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου @PANICOS, σε IT εχει πολυ ζητηση σε περιπτωση που θες να εργαστεις για αρχη. Μετα μπορείς να κανεις και την δικη σου επιχειρηση. Εσυ αποφασιζεις βεβαια.

Απο κει και περα, συνηθως το νοτιο Δουβλινο λενε οτι ειναι καλυτερο να νοικιασεις αλλα και να αγορασεις, πιο ακριβο βεβαια απο το βορειο.

Γενικα παντως το Δουβλινο αν εχεις επιλογη καλο θα ειναι να το αποφυγεις. Οπουδηποτε αλλου εκτος απο Δουβλινο θα βρεις πολυ φτηνα ενοικια.

Αλλες πολεις που μπορεις να κοιταξεις ειναι Κορκ που εχει και λιμανι οπως και Waterford (πολυ μικρή πολη) ή και Galway.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 weeks later...
Στις 16/5/2021 στις 3:53 ΜΜ, Yannis Pitt είπε

@KALPAKIDOY YESTHIMANIΔυστυχως δεν ξερω για τον τομεα σου αλλά ριξε μια ματια στα παρακάτω links:

 

https://www.nurseoncall.ie/

https://www.ccmrecruitment.com/living-and-working-abroad/ireland/

https://www.ttmhealthcare.ie/disciplines/nursing

https://kcr.ie/

https://www.accessnursing.ie/

Σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερων και την βοηθεια σου. Να εισαι καλα.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 months later...

Καλησπέρα σας,

 

Βρήκα δουλειά μέσω του Jobfind στην Ιρλανδία. Είχαν αναρτήσει τέσσερις αγγελίες για δουλειά, και έτσι έστειλα βιογραφικό. Η δουλειά προσφέρεται μέσα από agency. Μίλησα μαζί τους και μίλησα και με τους εργοδότες των επιχειρήσεων που προσφέρουν δουλειά. Μέχρι εδώ όλα καλά. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι για την προμήθεια που λέτε. Δεν έλεγαν κάτι οι αγγελίες γι' αυτό ούτε μου ανέφερε κάτι στην συνέντευξη για χρήματα. Πρέπει να ρωτήσω για κάτι τέτοιο; Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω για τα angencies; Εάν μπορείτε να με βοηθήσετε θα σας ήμουν ευγνώμων. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων. Θα περιμένω απάντησή σας.

 

P.S: Δηλαδή για Δουβλίνο τι μισθό πρέπει να παίρνει κάποιος για να τα βγάλει πέρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ta agencies εδω στην Ιρλανδία δεν ειναι κατι κακό. Ισα ισα σε βοηθάνε να βρεις δουλεια πολλές φορές.

Η προμήθεια που παίρνουν ειναι κατι που εχει συμφωνηθει μεταξυ του agency και του εργοδότη και δεν επηρεάζει εσένα. Δες το σαν πληρωμή για τον χρόνο και τις υπηρεσίες τους να βρούνε εσενα και άλλα άτομα. Δεν τα παίρνουν απο τον μελλοντικό μισθό σου.

Απο κει και περα υπαρχουν agencies που δουλεύεις για αυτά και πληρώνεσαι απο αυτά και όχι απο τον εργοδότη.

Δηλαδή, δουλεύεις ας πούμε στην Google αλλα ο εργοδότης σου είναι ενα agency, το οποιο και σε πληρώνει. Αυτό έχει κάνει ειδική συμφωνία με την Google, εχει πάρει ενα project απο την Google, για ενα κομμάτι ας πούμε του YOUTUBE και το τρέχει. Αυτες οι εταιρείες λοιπον παρέχουν outsourcing υπηρεσιες.

Σε αυτην την περίπτωση λοιπόν, ο μισθός σου ειναι λιγότερος απο οτι θα ήτανε αν ο εργοδοτης σου ητανε κατευθειαν η Google.

Ανεξάρτητα απο το παραπάνω, καλό ειναι να ρωτήσεις ποσα θα παίρνεις. Αποψη μου παντα. Μην κανεις 3-4 συνεντευξεις και μετα δεν σου αρεσουν τα χρήματα.Χασιμο χρόνου, δικου σου θα ειναι.

Ο μισθος ειναι κατι σχετικό για τον καθενα, οσο πιο εξω απο το Δουβλίνο μένεις τοσο πιο πολλά θα σου μενουν.

Και αν μπορεις να αποφυγεις το Δουβλίνο ακομα καλυτερα, κριμα ειναι να δινεις τον μισο μισθο σου σε ενοικιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Έχω ρωτήσει μισθό και όσο για την διαμονή την προσφέρουν,και ο μισθός είναι ικανοποιητικος απλά δεν ξέρω εάν είναι ικανοποιητικος για τα δεδομένα του Δουβλίνου. Ναι έχεις δίκιο σε αυτά που λες όσον αφορά το ενοίκιο. Τι άλλο πρέπει να ξέρω πριν μετακομίσω εκεί? Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε? Ας πούμε για την ασφάλιση και τα ένσημα, πως θα ξέρω αν είναι σωστά αυτά που δίνουν οι εργοδότες? Σας ευχαριστώ και πάλι και με συγχωρείτε εάν γίνομαι κουραστική. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα ήθελα να σου πω κάτι για την Ιρλανδία. Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα, ΔΕΝ θα τα βρεις στην Ιρλανδία, σε σχέση με τα εργασιακά που προσπαθούν να σε εκμεταλλευτούν με κάθε τρόπο εκεί.

Δεν προσπαθεί κάποιος να σου την φέρει εδώ, σε ότι έχει να κάνει με δουλειές κλπ.  Στο λέω γιατί και στα 2 ποστ σου, ρωτάς αν θα σε κοροϊδέψει κάποιος, είτε είναι agency είτε είναι εργοδότης κλπ. Τουλάχιστον δεν μου έχει τύχει στα 11 χρονιά που είμαι Ιρλανδία.

Επίσης τα ένσημα συνήθως έχουν να κάνουν με ιδιωτικές εταιρείες. Ναι μεν υπάρχει μια μικρή κράτηση στις αποδοχές σου για δημόσια σύνταξη, αλλά αν όντως θες να πάρεις σοβαρή σύνταξη θα πρέπει να το κάνεις μέσω ιδιωτικής ασφαλιστικής κλπ.

Σε πολλές εταιρείες ο εργοδότης σου, συνεισφέρει με 5-10% τον μήνα στις εισφορές(εξαρτάται την εταιρεία) που θα δίνεις εσύ στην ιδιωτική εταιρεία ή δεν συνεισφέρει καθόλου. Είναι θέμα εταιρείας. Αυτά πρέπει να τα ξέρεις πριν αποδεχτείς μια προσφορά. Και αυτό είναι κάτι προαιρετικό για σένα. Μεγάλο κεφάλαιο αυτό, περισσότερες πληροφορίες εδώ

Επίσης η ασφάλεια υγείας, είναι ιδιωτική και αυτή. Αν δεν έχεις ιδιωτική ασφάλεια υγείας, αστό καλύτερα. Επίσης, το σύστημα υγείας στην Ιρλανδία είναι ότι χειρότερο. Άποψη μου πάντα. Πολύ Έλληνες, κατεβαίνουν Ελλάδα και κάνουν ότι θέλουν σε σχέση με την υγειά τους. Φιλική συμβουλή, πριν έρθεις, κάνε και μια ασφάλεια υγείας στην Ελλάδα, θα την χρειαστείς, και ας μένεις Ιρλανδία, θα με θυμηθείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οκ ναι το καταλαβαίνω ότι οι άλλες χώρες δεν είναι όπως η Ελλάδα αλλά κάθε άλλο και στα δύο post απλά ρωτάω να μάθω λεπτομέρειες, μην με παρεξηγήσετε δεν λέω ότι θα με κοροϊδέψει κάποιος. Γενικές ερωτήσεις και έρευνα κάνω όπως θα έκανε κάποιος πριν πάει σε μία ξένη χώρα. Μήπως γνωρίζετε εάν υπάρχει κάποιο ελληνικό γραφείο στο Δουβλίνο να ασχολείται με αυτά? Να βοηθάει όποιους έρχονται στην χώρα ( με την τράπεζα, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και γενικά με αυτά)? Πάντως, μπράβο σας που είστε τόσα χρόνια εκεί και μπράβο σας που βοηθάτε όπως μπορείτε αυτούς που θέλουν να έρθουν στην χώρα. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας και την βοήθειά σας. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απαντήστε σε αυτό το θέμα..

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Αφαίρεση μορφοποίησης

  Μόνο 75 emoticon επιτρέπονται ως μέγιστο.

×   Ο σύνδεσμος θα εισαχθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως συνδέσμου αντί αυτού

×   Το προηγούμενο περιεχόμενο έχει αποκατασταθεί.   Καθαρισμός επεξεργαστή

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

By using this site, you agree to our Όροι χρήσης.