Προς το περιεχόμενο
  • Συνδεση ή Εγγραφη

    Παρακαλούμε συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για πιο γρήγορη περιήγηση, χωρίς διαφημίσεις. Μπορείτε να συμμετάσχετε στην online κοινότητα μας μόνο σαν μέλος. Παρακαλώ γράψτε εδώ αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα

FAQ - Ξεκίνημα επαγγελματικής σταδιοδρομίας στην Ιρλανδία


Προτεινόμενες αναρτήσεις

On 12/17/2020 at 1:13 AM, Georgos Anoki said:

Καλησπέρα ψάχνω δουλειά πρώτη φορά έρχομαι Ολλανδία και θέλω να βρω τρόπο πώς να βρω δουλειά και σπίτι από που να ξεκινήσω

 

Γεια σου Γιωργο, φαντάζομαι εννοείς Ιρλανδια και οχι Ολλανδια, σωστα?

Λοιπόν για σπιτι ψαξε εδώ: www.daft.ie και για δουλειά εδώ: www.jobs.ie ή www.irishjobs.ie

 

Και εδω θα βρεις οτι χρειαστείς

https://www.greeksinireland.com/forums/topic/30-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1-links/

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα από Ελλαδα!

 

Καλη χρονια με ΥΓΕΙΑ. ΑΓΑΠΗ και ΚΑΛΟΤΥΧΙΑ σε ολους!

 

Με λένε Νάγια, ειμαι 41 ετων κ μενω Αθηνα. Εχω σπουδασει Γεωγραφικα Συστηματα Πληροφοριων (G.I.S.) δυστυχώς με ελαχιστη προυπηρεσια στην Ελλαδα, αλλα αρκετη προυπηρεσια σε λιανεμποριο και τηλεπικοινωνιες.

 

θα ήθελα να συνομιλησω τις επομενες μερες και να παρω τη γνωμη σας για μια αλλαγή στη ζωη μου (σε ευκαιριες εργασιας) οπως το τολμησατε κι εσεις.

 

Παρακαλώ οποιος/οποια απο εσας εχει τη διαθεση και το χρονο να συνομιλησει μαζι μου κ να μου λυσει τις οποιες αποριες μου, θα το ηθελα, με μια διευκρινηση, οτι θα ηθελα λεπτομερη περιγραφη και καθοδηγηση σαν "χειρουργικη επεμβαση". Ειμαι της λεπτομερειας...

 

Αν εχετε χρονο και διαθεση θα ηθελα πολυ να μαθω.

 

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

 

Καλη συνεχεια,

Νάγια

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου Ναγια και καλως ηρθες στην σελιδα μας.

 

Στο site αυτο θα βρεις παρα πολλες πληροφοριες για την Ιρλανδια και τα περισσοτερα μελη μας βρισκουν τις απαντησεις τους εδω.

 

Επισης μπορεις να μπεις και στην ομαδ μας στο Fb: https://www.facebook.com/groups/greeksinireland/ οπου μπορεις να ρωτησεις και εκει.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 months later...

Γεια σας,

 

Ονομάζομαι Αντώνης και θα ήθελα να σας ρωτήσω μερικά πράγματα όσον αφορά την εποχική δουλειά στην Ιρλανδία.

Έχω μιλήσει με ένα πάρκο περιπέτειας που είναι στην περιοχή Lough Key,Roscommon για καλοκαιρινή σαιζόν που τραβάει μέχρι τον Οκτώβρη.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν μετά το πέρας της εργασίας,μιας και είναι εποχική (5 μήνες) υπάρχει κάποιο μπόνους μετά το τέλος της σύμβασης και αν μπορεί να με ενημερώσει κάποιος για το αν δικαιούμαι κάποιο κοινωνικό επίδομα αν δουλέψω και δεύτερη σαιζόν εκεί.

Και κάτι για την διαμονή μου,το νοίκι που θα πληρώνω για το σπίτι περιλαμβάνει τα πάντα μέσα όπως ρεύμα,νερό,ίντερνετ ή θα είναι ξεχωριστοί λογαριασμοί?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι 19 χρονών και μένω στην Αθήνα. Έχω τελειώσει το σχολείο και λόγω προβλημάτων δεν πέτυχα στις πανελλήνιες και δε μπορώ να μείνω άλλο στην Ελλάδα. Έχω δίπλωμα lower στα αγγλικά , παρόλα αυτά μιλάω πολύ καλά. Θα ήθελα με ένα πολύ μικρό μπάτζετ να φύγω μόνιμα για Ιρλανδία καθώς είναι η μοναδική χώρα εντός ΕΕ που μιλάνε αγγλικά και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Είμαι εντελώς μόνος μου στη προσπάθεια αυτή του νέου ξεκινήματος και θα ήθελα κάποιον να με βοηθήσει. Που μπορώ να μείνω ,πως να βρω δουλειά, οτιδήποτε δουλειά , ακόμα και σε καφετέρια , καθώς δεν έχω κάποιο πτυχίο δυστυχώς. Ακούγεται σαν άπιαστο όνειρο αλλά είναι η τελευταία μου επιλογή καθώς δεν με βαστάει άλλο η Ελλάδα και δεν έχω και κάτι να με κρατάει εδώ. Θα χαρώ πολύ κάποιος να επικοινωνήσει μαζί μου και να με βοηθήσει. Ελπίζω να τα έθεσα όσο πιο απλά γίνεται και ελπίζω κάποιος να αφιερώσει λίγο χρόνο για μένα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου @Jason Hunter

Αρχικα για το μπουνους θα πρεπει να μιλησεις με το παρκο περιπετειας που θα δουλευεις. Δεν νομιζω παντως γενικα να λαμβανεις καποιο μπονους λογω εποχιακης δουλειας. Μπορει να κανω και λαθος αλλα δεν εχω ακουσει κατι.

Επιδομα τυπου ΟΑΕΔ στην Ιρλανδία δικαιούσαι αν δουλευεις για 2 συνεχομενα χρονια.

Σχετικα με τους λογαριασμους, εξαρταται το σπιτι/διαμερισμα. Αλλος ιδιοκτητης τα εχει ολα μεσα στο νοικι και αλλος ξεχωριστα. Συνηθως βεβαια ειναι ξεχωριστα αλλα αυτο το ρωτας οταν πας να νοικιασεις το διαμερισμα/σπιτι.

Τελος, νερο δεν πληρωνουμε στην Ιρλανδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Πάνος Μακρήςκαλησπερα. Λιγο δυσκολη περιοδο διαλεξες να ερθεις λογω του ιου, ειδικα γι αυτο που ψαχνεις, σε καφετερια κλπ. Κατσε να χαλαρωσει λιγο το πραγμα και το βλεπεις ξανα.

Η χωρα ειναι πολυ ομορφη και οι Ιρλανδοι πολλοι φιλικοι.

Παντως απο αυτα που γραφεις εγω θα σου ελεγα να μεταναστεψεις γενικά οταν θα ειναι η πρωτη σου επιλογη και οχι η τελευταια.

Γιατι τοτε σημαινει οτι πραγματικα θες να φυγεις απο την Ελλαδα και οχι γιατι δεν εχεις αλλη επιλογη.

Πολλα ατομα το να ερθουν, το ειχαν σαν τελευταια επιλογη, ηρθαν Ιρλανδια και γυρισαν μετα απο κανα χρονο γιατι τελικα δεν ηταν αυτο που πραγματικα θελανε.

Για τις υπολοιπες ερωτησεις σου, δες εδω τα χρησιμα links που εχουμε:

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους!! 

Μένουμε Μπέργκαμο -(Μιλάνο) και θα μετακομίσουμε Οκτώβριο Δουβλίνο λογω εσωτερικής μετακόμισης  στη δουλειά του άνδρα μου. Έχουμε μια κόρη έξι χρόνων που μιλάει ιταλικά και ελληνικά αλλά καθόλου αγγλικά. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κανένα Ιταλό αγγλικό σχολείο στην περιοχή; γίνεται να πάει κατευθείαν σε δημόσιο αν δεν μιλάει καθόλου αγγλικά; 

Σκεφτόμαστε να μείνουμε έξω από το Δουβλίνο. Γνωρίζετε κάποια άλλη πόλη που να είναι κοντά; 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! 

Το site σας είναι πολύ χρήσιμο!!!! 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημερα @Mavropoulou Gely, σχετικα με το ιταλικο-αγγλικο σχολειο δεν γνωριζω κατι αλλα ξερω οτι υπαρχει Ελληνικο σχολειο που λειτουργει καθε Σαββατο αν δεν κανω λαθος και ειναι μεσω της Ελληνικης Κοινοτητας της Ιρλανδιας. Περισσοτερες πληροφοριες θα βρεις εδω: https://www.hellenic.ie/gr/category/school/

 

Σχετικά με τις πολεις εξω απο το Δουβλινο ειναι πολλές, αλλα εξαρταται που ειναι η δουλεια που θα μεταφερθει ο συζηγος σου. Οσο πιο εξω απο Δουβλινο τοσο πιο χαμηλα ειναι τα ενοικια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απαντήστε σε αυτό το θέμα..

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Αφαίρεση μορφοποίησης

  Μόνο 75 emoticon επιτρέπονται ως μέγιστο.

×   Ο σύνδεσμος θα εισαχθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως συνδέσμου αντί αυτού

×   Το προηγούμενο περιεχόμενο έχει αποκατασταθεί.   Καθαρισμός επεξεργαστή

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

By using this site, you agree to our Όροι χρήσης.