Προς το περιεχόμενο
  • Συνδεση ή Εγγραφη

    Παρακαλούμε συνδεθείτε ή κάντε εγγραφή για πιο γρήγορη περιήγηση, χωρίς διαφημίσεις. Μπορείτε να συμμετάσχετε στην online κοινότητα μας μόνο σαν μέλος. Παρακαλώ γράψτε εδώ αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα

Τα απαραίτητα εγγραφα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους!

Χαίρομαι πολύ που υπάρχει αυτό το φόρουμ κ είμαι σίγουρη οτι θα βοηθηθώ αρκετά.

Ονομάζομαι Άρτεμις κ σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά εγώ και το αγόρι μου μέχρι τέλος του χρόνου να μεταναστεύσουμε Ιρλανδία και κατά πάσα πιθανότατα στο Δουβλίνο.

Στέλνουμε βιογραφικά απο εδώ, δυστυχώς όμως χωρίς θετική απόκριση. Παρόλα αυτά δε τα βάζουμε κάτω γιατί γνωρίζουμε οτι είναι δύσκολο να να προσλάβουν κάποιον απο άλλη χώρα. Το δικό μου επάγγελμα ειναι εκπαίδευση σκύλων. Μπορώ να δουλέψω όμως και σαν dog walker ή και σε pet shop που έχω εμπειρία. Το αγόρι μου είναι junior developer και δουλεύει σε μια εταιρία προγραμματισμού. Γι αυτόν, θα είναι σίγουρα πιο εύκολο στο να βρει δουλειά. Αν γνωρίζετε κάτι σχετικά με οποιοδήποτε απο τους 2 τομείς εργασίας, θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου λέγατε τη γνώμη σας.

Το κυρίως θέμα μου είναι τι έγγραφα χρειαζόμαστε ώστε να έρθουμε εκεί? Πέρα απο το διαβατήριο που μέσα στον μήνα θα το ανανεώσουμε, χρειάζονται κάποια μεταφρασμένα έγγραφα και αν ναι ποια είναι αυτά? Επίσης πριν φύγουμε απο την Αθήνα, πρέπει να κάνουμε κάποιες ενέργειες ή να πάρουμε κάνα χαρτί απο κάποια υπηρεσία?

Ευχαριστώ πολύ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου Αρτεμις και καλως ήρθες. 

 

Όπως γράφεις είναι λίγο δύσκολο να βρεις δουλειά απο Eλλάδα αλλα οχι ακατόρθωτο.

Θα σου γράψω την προσωπικη μου αποψη. Για το επάγγελμα σου δεν γνωρίζω πληροφορίες αλλά για του αγοριού σου γνωρίζω κατι περισσοτερο.

 

Με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα τα παρακατω για σενα:

 

-https://jobs.trovit.ie/dog-training-jobs

-http://kingofpaws.com/jobs-and-careers/

 

Σαν developer το αγόρι σου, μπορει να βρει δουλειά εδώ πολύ εύκολα. Φαντάσου οτι λογω τις χαμηλης φορολογίας των εταιριων στην Ιρλανδία, πολλές Αμερικάνικες εταιρείες, πολύ γνωστές κιολας έχουν ανοιξει γραφεια εδώ. Παράδειγμα:

 

-Google

-Facebook

-Linkedin

-Oracle

-Yahoo

κλπ.

 

Θα βρεις περισσότερες εδώhttp://www.top1000.ie/companies

Οποτε καταλαβαίνεις οτι υπάρχουν δουλειές, σπιτια δεν υπάρχουν. :) 

 

Αν το σχέδιο ειναι να έρθετε εδω χωρίς δουλειά θα σας πρότεινα να έρθει πρωτα το αγορι σου, να βρει μια δουλειά και ένα σπιτι και μετά να έρθεις και συ, οταν εχει ηδη φτιάξει την βάση σας εδω, μιλάμε για κανα δυο μηνες μετα. Αν ερθετε και οι 2 χωρις δουλειά , το νοικι θα ειναι πολυ υψηλο και μεχρι να βρειτε δουλειά θα τρώτε τις αποταμιευσεις σας x2. Βέβαια σαν developer το αγόρι σου ισως να μπορεί να βρει και δουλειά απο Ελλάδα. 

 

Τωρα για να ερθετε Ιρλανδία, φυσικά χρειάζεστε μονο διαβατηριο. Απο κει και περα απο την εμπειριά μου και μονο θα σου πω οτι δεν χρειάαζονται χαρτιά, ειδικά για developer. Αν ξέρει αυτα που θα πει οτι ξέρει το αγορι σου, τον προσλάβανε. Δεν ζητάνε χαρτια πανεπιστημιου κλπ. Τους νοιάζει να ξερεις αυτα που λες οτι ξερεις. Τωρα για το δικο σου το επάγγελμα δεν ξερω, θα πρότεινα να δεις στις αγγελίες παραπάνω μηπως γράφουν κατι παραπάνω! 

 

Οταν θα έρθετε με το καλο, θα βγαλετε τα απαραιτητα για εργασια εδώ, όπως για παραδειγμα PPS number (κατι σαν ΑΦΜ).

   

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Για αρχή σκεφτόμαστε να έρθουμε και οι 2 έχοντας βέβαια κ αρκετά λεφτά μαζί μας γιατί όπως έιπατε και εσείς, μέχρι να βρούμε δουλειά, να τακτοποιηθούμε κ να προσαρμοστούμε θα χαλάμε τα έτοιμα. Υπολογίζουμε να πάρει ο καθένας μας απο 4 χιλιάρικα, νομίζω οτι είναι καλά σωστά? 

Επίσης λέγαμε για 1 μήνα το πολύ να μέναμε σε κάποιο ξενοδοχείο ή σπίτι μέσω airbnb και με το που φτάσουμε να βγάλουμε το pps number αλλά κ να πάμε σε κάποιο recruitment agency ώστε να βρούμε δουλειά πιο γρήγορα, σωστά? 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  •    Καλό είναι να στέλνετε σε agencies και απο Ελλάδα λέγοντας οτι θα είστε μόνιμοι κατοικοι Ιρλανδίας την ταδε του μηνος οποτε και θα είστε διαθέσιμοι για συνεντευξεις κλπ. 
  • Εννοείτε οτι οταν θα ερθετε εδω θα έρθετε σε επαφη με πολλά agencies. Φυσικά καλυτερα είναι η δουλειά κατευθείαν και οχι απο agencies. Σε πολλές περιπτώσεις το agency είναι ο εργοδοτης σας και πληρώνεστε απο αυτό και οχι απο την εταιρεια που δουλευετε) αλλά και παλι εξαρταται την δουλειά. Σε άλλες είναι απλα ο μεσολαβητης για να σας προωθησει σε καποια δουλειά.
  • Επίσης οταν στέλνετε βιογραφικό σε οποιαδήποτε δουλειά, ειτε απο Ελλάδα ειτε απο δω, καλό είναι να γράφετε και ενα cover letter που να γράφετε καποια πράγματα για εσάς, εκεί πετάτε οτι θα είστε και Ιρλανδία την τάδε του μηνος. Το cover letter είναι το εισαγωγικό σημείωμα για το βιογραφικό σας. Επίσης καθε βιογραφικό θα είναι για την θέση που κάνετε apply, περιέχοντας λέξεις κλειδιά που θα βρείτε στην αγγελία, δεν στέλνουμε ενα γενικο βιογραφικό σε 4-5 δουλειές. Δεν πρόκειται να σας παρουν τηλέφωνο γιατί θα δουν οτι δεν ασχοληθήκατε καν να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας στα μέτρα της αγγελίας.
  • Απο κει και πέρα, σπίτι χωρίς δουλειά, πολύ δύσκολο ειδικά αν και οι 2 δεν έχετε δουλειά. Σκέψου οτι θα χρειαστεί να νοικίασετε ενα διαμέρισμα για τους 2 σας. Οποτε εκει σας περνανε απο κοσκινο, λογαριασμους, γραμμα απο εργοδοτη, ελεγψος τραπεζικων λογαριασμων κλπ. 
  • Για προσωρινη διαμονή οτι σας βγει πιο φτηνό. 
  • Για το θεμα με τα λεφτα που θα φέρετε, νομιζω εξαρτάται περισσότερο το τι ζωη θα κανετε εδω στην αρχη. Αυτο ομως που μπορώ να πω είναι οτι για ένα διαμέρισμα με 1 υπνοδωματιο, παίζει στα 1100 και πανω τον μηνα για Δουβλίνο, οποτε υπολόγισε.

Το πρόβλημα με τα σπιτια και τα ενοικια ειναι μονο στο Dublin, σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή/μέρος είναι ολα πιο φτηνα και πιο ευκολο να βρεθουν. Το θεμα είναι που θα βρείτε δουλειά. 

Δουβλίνο => περισσοτερες δουλειές, λιγοτερα και ακριβοτερα σπιτια

Αλλες περιοχές => ακριβως το αντιθετο

 

Οτι και να διαλέξετε, καλως να μας ερθετε! 

 

 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή η δική μου δουλειά ίσως είναι λίγο δύσκολη να βρεθεί απο γραφεία, ήθελα να ρωτήσω και το εξής. Συνηθίζεται εκεί να πηγαίνεις σε εταιρίες ή ας πούμε καλύτερα για την δική μου περίπτωση, να πηγαίνω σε day care ή κέντρα εκπαίδευσης σκύλων και να δίνω εγώ προσωπικά το βιογραφικό μου ? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομιζω οτι δεν εχεις κατι να χασεις. Ισως και να βοηθησει. Εχω ακουσει παλιοτερα για αλλες δουλειές, που αφηναν το βιογραφικο. Γενικά πάντως αν ερθεις εδω, πρεπει να εισαι συνεχεια στο ψαξιμο, ειτε αυτό ειναι στελνω βιογραφικά ειτε πας εκει και το αφηνεις, φαντάζομαι δεν θα εχεις προβλημα.

 

Επισης καλο θα είναι να κοιτάζεις και προσωρινές δουλειές, μεχρι να εχεις καποιο εισοδημα και μετά έχεις χρονο να βρεις πανω στον τομεα σου. Υπάρχουν πολλές δουλειές για customer support με Ελληνικά αλλά κυρίως Αγγλικά. Για να μην έχεις το αγχος στο να βρεις δουλειά, μιας και ειπες οτι ειναι πιο δυσκολα στον τομεα σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 month later...

Είπα να ξαναγράψω εδώ και να μην ανοίγω καινούργιο θέμα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχουν recruiters που σε βοηθάνε να βρεις το κατάλληλο σπίτι σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Επίσης, πόσο χρεώνεται η υπηρεσία εύρεσης σπιτιού και δουλειάς σε αυτά τα πρακτορεία? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνήθως το σπίτι/διαμέρισμα το βρίσκεις απο τα sites:

daft.ie

myhome.ie κλπ.

Εκεί βάζουν αγγελείες και τα agencies, λόγω μεγάλης ζήτησης.

Δεν είμαι σίγουρος αν ασχολουνται με καθε περίπτωση ξεχωριστα.

 

Το πρακτορείο για εργασία συνήθως πληρώνεται απο τον εργοδότη, εξαρτάται την συμφωνία. Εσύ δεν πληρώνεις τιποτα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απαντήστε σε αυτό το θέμα..

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Αφαίρεση μορφοποίησης

  Μόνο 75 emoticon επιτρέπονται ως μέγιστο.

×   Ο σύνδεσμος θα εισαχθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως συνδέσμου αντί αυτού

×   Το προηγούμενο περιεχόμενο έχει αποκατασταθεί.   Καθαρισμός επεξεργαστή

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

By using this site, you agree to our Όροι χρήσης.